AZ BULUTLU
İMSAK'A KALAN SÜRE
Güneydoğu’da sağlanan huzur ve güven ortamı her alanda olduğu gibi sağlık alanında da kendini hissettirdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle sağlık alanında devrim niteliğinde yapılan yatırımlarla, artık o bildik hastane görüntüleri ortadan kalktı.
Artık hava ambulanslarıyla hastalar köyden alınıp hastanelere yetiştirilirken, bölgenin sağlık üssü olan Diyarbakır’a, tersine hasta göçü yaşanıyor. Bölgenin sağlıkta lokomotif gücü olan Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne Türkiye’nin dört bir yanından geçen yıl 250 bin kişi tedavi olmak için geldi.
GÜNÜN EN ÖNEMLİ MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
Bir dönem tedavi olmak için gidilen İstanbul, Ankara ve İzmir’den ise Diyarbakır’a yaklaşık 12 bin hasta üniversite hastanelerine gelerek tedavi oldu. Hastaların daha çok kalp ve nakil (böbrek, karaciğer) anlamında Diyarbakır’ı tercih ettiği öğrenildi.
57 NAKİL YAPILDI
Yine üniversite hastanelerinde geçen yıl organ nakilleri de yapıldı. Diyarbakır ve çevre illerden hastaneye başvuran 30 hastaya böbrek ve 27 hastaya da karaciğer nakli gerçekleştirildi. Yoğun nakil ameliyatı taleplerinin olduğu hastanede, organ nakli merkezi kurulması için düğmeye basıldı.
SABAH’A KONUŞAN REKTÖR ERONAT: GEÇEN YIL DIŞARDAN 250 BİN KİŞİ GELDİ
Dicle Üniversitesi Hastanesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Diyarbakır’da tersine hasta göçüyle ilgili SABAH’a konuştu. Eski dönemlerde basit bir ameliyat için dahi Diyarbakır’dan batı illerine gidildiğini anımsatan Prof. Dr. Eronat, gerek yeni son teknolojik cihazlar gerekse de yeni doktor kadrolarıyla artık batıya hasta göçünün yaşanmadığını söyledi.
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
11 Mayıs 2025SPOR
11 Mayıs 2025GÜNDEM
11 Mayıs 2025SPOR
11 Mayıs 2025SPOR
11 Mayıs 2025GÜNDEM
11 Mayıs 2025GÜNDEM
11 Mayıs 2025